Švajcarska kompanija Barry Callebaut je 2017. godine, predstavila prvu Ruby čokoladu RB1. Pored crne, mlečne i bele, Ruby RB1 kao četvrta vrsta čokolade, postala je sinonim za kreativnost i inovaciju. Sada RB2 nastavlja taj put, pružajući profesionalnim šefovima još veće kreativne mogućnosti. Ali, pre nego što krenemo dalje – otkud čokolada na TechZone portalu – zbog inovacija i održivih praksi! Nisu važne samo inovacije Ruby RB2 čokolade, nego celokupan i poseban proces proizvodnje i nastanka čokolade.
Kako nastaju Ruby RB2 i druge čokolade
Callebaut čokolada je sinonim za vrhunski kvalitet, a njen proces proizvodnje savršen je spoj tradicije i tehnoloških inovacija. Kombinovanjem preciznih mašina i sofisticiranih IT rešenja, Callebaut stvara kvalitet i bogatstvo ukusa. Sve to od prve faze obrade kakao zrna, do finalnog proizvoda. Automatizovani sistemi nadzora i mašinsko učenje omogućavaju preciznu kontrolu svake faze proizvodnje. Na taj način se optimizuju temperatura, vlažnost i vreme mešanja da bi se postigla savršena tekstura čokolade.
Ključna faza je temperiranje čokolade. Vrši se pomoću automatskih temperirajućih mašina koje osiguravaju stabilnost kristala kakao maslaca. To rezultira sjajnom i glatkom čokoladom. Dodatno, tehnologija koristi specijalne mikrokristalne dodatke koji poboljšavaju teksturu i omogućavaju duže trajanje proizvoda, bez gubitka kvaliteta.
Održivost je takođe u srcu Callebaut strategije, uz korišćenje naprednih tehnologija za smanjenje energetske potrošnje i emisije ugljen-dioksida tokom procesa. Integracijom blockchain tehnologije, omogućeno je praćenje porekla svakog zrna kakaa. Tako se garantuju fer uslovi rada i održive poljoprivredne prakse.
Ove inovacije osiguravaju da ljubitelji čokolade uživaju u vrhunskom proizvodu koji je rezultat naprednih tehnoloških rešenja i etičkih standarda.



Ruby čokolada RB2 u Srbiji
U Srbiji je predstavljena je nova Ruby čokolada RB2 – sofisticirana kombinacija intenzivnijeg ukusa i boje. Druga generacija Ruby čokolade kreirana je sa ciljem da inspiriše profesionalne šefove širom sveta. Ruby RB2 je obogaćena osvežavajućim voćnim notama sa suptilnim aromama crvenog bobičastog voća i citrusa.
Poput svoje prethodnice, Ruby RB1, ova čokolada zadržava neobičnu ružičastu boju i ukus, koji potiču isključivo iz ruby kakao zrna, Sve je bez dodatnih veštačkih boja ili aroma, kao spoj prirode, tradicije i inovacija.
Pročitajte još:
„Ruby RB2 je čokolada za one koji ne pristaju na kompromise kada su u pitanju ukus i kvalitet. Spojili smo prirodu i inovaciju kako bismo kreirali čokoladu koja nadmašuje očekivanja. Ona inspiriše profesionalne šefove da istraže nove horizonte poslastičarstva. Ruby RB2 sadrži pažljivo birane voćne note koje se prepliću u savršenoj harmoniji i kremastoj teksturi. Pruža jedinstven užitak za sva čula”, istakla je Bojana Mihailović Mehandžić, direktorka marketinga kompanije Barry Callebaut za jugoistočnu Evropu.
Inovacije Ruby RB2 čokolade uskoro ćete moći da istražite i sami širom Srbije u raznim restoranima i poslastičarnicama. Uživajte i javite utiske!